Talent maakt indruk: “Je probeert altijd het spel te versnellen”

0

Carel Eiting maakte afgelopen woensdag indruk bij Ajax. De middenvelder startte, net als een week eerder, in de basis tegen Sturm Graz in de voorronde Champions League. De concurrentie op het middenvelder van de Amsterdammers is moordend en met de goede prestaties van Eiting in het tweeluik tegen de Oostenrijkers, wordt het alleen maar lastiger om een basisplek te krijgen.

“Ik speel samen met Lasse Schone redelijk controlerend. In de veldbezetting kwam ik iets meer naar voren uit, dat scheelde ook. Je probeert altijd het spel te versnellen door tempo te maken en de juiste mensen in de juiste posities te brengen”, blikte hij na de wedstrijd terug.

Sturm Graz was voor Eiting een redelijk onbekende tegenstander. “Dat betekent wel dat we niet met bepaalde verwachtingen het veld ingingen. We waren vol gefocust op onszelf. Ik had niet gecalculeerd op een heel goed of een heel slecht team”, ging hij verder. Met Standard Luik als volgende tegenstander bevindt Eiting zich in vergelijkbare situatie: “Ook wat we daar tegenover ons krijgen, weten we niet. We gaan nu eerst herstellen en focussen op onszelf.”

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter