Heerenveen wint weer eens

0

Heerenveen heeft eindelijk weer eens drie punten gepakt in de eredivisie. Tegen Willem II leek de ploeg thuis met 2-1 te gaan verliezen, maar in het slotkwartier bogen de Friezen de achterstand om in een 4-2-overwinning.

Invaller Paulo Henrique had met twee treffers een belangrijk aandeel in het langverwachte succes. Heerenveen had drie dagen eerder de derby tegen FC Groningen verloren, maar het spel in die wedstrijd was volgens trainer Jan de Jonge bemoedigend.

Tegen Willem II – dat vooraf drie punten minder had – toonde zijn ploeg inderdaad beterschap, greep het initiatief en drukte de bezoekers ver achteruit. Kansen creëren bleek echter het grote probleem. Halverwege de eerste helft schoot Hernan Losada na goed voorbereidend werk van Roy Beerens en Michal Papadopulos net voorlangs.

Van Willem II had Heerenveen voor rust niks te duchten. De gasten liepen constant achteruit en leverden vrijwel elke bal direct weer in bij de tegenstander. Kort voor rust kreeg Beerens de beste kans namens Heerenveen. Losada vond linksbuiten Tarik Elyounoussi, de vervanger van de geblesseerde Oussama Assaidi, en de Noor draaide de bal knap voor. De inglijdende Beerens kwam een teenlengte tekort om de bal in het doel te werken.

In de tweede helft leek Heerenveen dan eindelijk wel te gaan scoren. Gerald Sibon stuurde Elyounoussi slim de diepte in en die hoefde alleen Maikel Aerts nog te verschalken. Dat lukte echter niet en daarmee riep Heerenveen het onheil over zich af. Uit de tegenstoot kwam de bal bij toeval voor de voeten van Frank Demouge en vanaf de rand van het strafschopgebied haalde hij doeltreffend uit.

Direct daarna kwam Willem II weer in de verdrukking en ditmaal was Heerenveen wel trefzeker. Kristian Bak Nielsen legde een voorzet van Beerens terug, waarna Michel Breuer afrondde: 1-1. Stef Nijland had even later de onverdiende tweede Tilburgse treffer op zijn schoen, maar vrij voor het doel schoot de PSV-huuring over. Bij zijn volgende kans faalde Nijland niet in de herkansing (1-2). Die klap leek de nekslag voor Heerenveen, maar het elftal toonde karakter.

Invaller Paulo Henrique maakte gelijk en nog geen twee minuten later zorgde Losada zelfs voor 3-2. Toen Willem II kort daarna met tien man verder moest (na rood voor Marlon Pereira Freire) kon Heerenveen opgelucht feesten en mocht Henrique zelfs nog een keer scoren.