De Mos helpt Sparta aan totaal één punt

0

Sparta heeft de reguliere competitie afgesloten op een manier die past bij dit seizoen. De Kasteelclub had in de Euroborg geen kans tegen FC Groningen en verloor met 3-1. Sparta eindigde daardoor op de zestiende plaats in de eredivisie.

Donderdag in de nacompetitie speelt Sparta tegen Helmond Sport voor lijfsbehoud in de eredivisie. In een matig duel nam Groningen na twintig minuten de leiding. Koen van de Laak kopte zijn ploeg op voorsprong.

Meteen na rust besliste Tim Matavs de wedstrijd. Hij profiteerde van slecht ingrijpen in de Sparta-defensie en scoorde 2-0. Vlak daarna kon de Groningse linksachter Frederik Stenman van dichtbij Cor Varkevisser passeren en de 3-0 aantekenen.

Joshua John deed namens Sparta nog iets terug. Sparta was al veroordeeld tot het spelen van nacompetitievoetbal. De vraag was alleen of de mannen van De Mos het gedwongen toetje als nummer zestien of zeventien gaan beginnen.

Omdat Willem II met 3-2 verloor bij Roda JC blijft Sparta zestiende en is Helmond Sport de eerste tegenstander in de nacompetitie.