Groningen wint overtuigend bij Sparta: 2-4

0

Groningen heeft de tweede uitzege van het seizoen geboekt. Op het Kasteel was de ploeg van Ron Jans met 4-2 te sterk voor Sparta. Groningen had de zege voor een groot deel te danken aan Thomas Enevoldsen.

De Deen, die in competitieverband nog geen doelpunt had gemaakt in Groningse dienst, was tussen de elfde en de veertigste minuut drie keer trefzeker.

Na een minuut stilte voor het zaterdagnacht overleden Sparta-icoon Jan Nijman (76) kreeg het publiek een uitermate aantrekkelijke eerste helft voorgeschoteld. In de elfde minuut opende Enevoldsen de score met een prachtig schot in de kruising, maar nog geen tien minuten later maakte Erik Falkenburg uit een corner gelijk.

De wedstrijd golfde ook daarna op en neer, maar waar Sparta de kansen liet liggen, toonde Groningen zich uitermate efficiënt. Tim Matavz wurmde zich door de Sparta-verdediging en zorgde voor 1-2, waarna het woord weer aan Enevoldsen was. De Deens international stelde Aleksander Seliga twee keer met een afstandsschot op de proef en telkens moest de Sloveense doelman het antwoord schuldig blijven.

Sparta deed na de pauze nog wel iets terug via een rake kopstoot van Sander van Gessel, maar de Rotterdammers konden de derde thuisnederlaag op rij niet meer afwenden. Sparta valt daardoor weg uit het linkerrijtje en staat nu elfde. Groningen bezet de twaalfde plaats.