Sparta en Groningen winnen

0

Sparta heeft – na tien wedstrijden zonder overwinning en slechts drie gelijke spelen – eindelijk weer een succes behaald. De Rotterdammers versloegen op eigen veld VVV Venlo (2-0) en keerden daarmee terug op de vijftiende plaats van de ranglijst.

Joshua John bracht de thuisclub al na 40 seconden op voorsprong, in de 32e minuut kwam de 2-0 op naam van Edouard Duplan.

Sparta speelde het grootste deel van de tweede helft met tien man. Linksachter Donovan Slijngard werd in de 51e minuut door scheidsrechter Kevin Blom van het veld gestuurd.

FC Groningen rekende zondag eenvoudig af met RKC Waalwijk. De thuisclub was met 2-1 uiteindelijk nog mild voor de povere hekkensluiter van de erdivisie.

Beide Groningse treffers waren van Zweedse makelij. Fredrik Stenman kopte kort voor rust een corner binnen, na een uur spelen besliste Andreas Granqvist het duel door een strafschop te benutten.

Kort daarop moest RKC ook nog eens met tien man verder na rood voor Charlison Benschop (tweemaal geel). Kort voor tijd zorgde Derk Boerrigter nog wel voor een Waalwijks lichtpuntje door een vrije trap van dertig meter binnen te schieten.