Vitesse stuurt Sparta zonder punten naar huis

0

Vitesse heeft vrijdag met 2-0 van Sparta Rotterdam gewonnen. In het Gelredome kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Lasse Nilsson.

Daarna waren de ploegen aan elkaar gewaagd en kreeg Sparta ook kansjes op de gelijkmaker. In de 89e minuut stelde Wiljan Pluim de zege van de Arnhemmers veilig.

De wedstrijd tussen de twee middenmotors was zelden echt goed en grote kansen voor beide ploegen waren er zeker voor rust nauwelijks. De goal van Nilsson in de 27e minuut was het slotakkoord van de beste aanval van de eerste helft. Sparta bediende zich vooral van afstandsschoten. Darko Bodul was op die manier vlak voor de rust nog bijna trefzeker. De Ajax-huurling trof de paal.

Na rust waren er meer kansen voor beide ploegen, maar echt goed gevoetbald werd er nog steeds niet. Nilsson werd aan Vitessekant alleen weggestuurd, maar oog in oog met Sparta-doelman Alksander Seliga schoot de Zweed over.

Bodul was voor Sparta een aantal keren gevaarlijk. De Kroaat raakte andermaal het houtwerk. Ook invaller Rydell Poepon stichtte namens de Rotterdammers gevaar in de Arnhemse verdediging, maar tot een doelpunt leidde dat niet. Bij een slotoffensief van Sparta counterde Vitesse kort voor tijd naar de zege. Invaller Pluim, die Nilsson af kwam lossen, rondde goed af.