Twente heeft geen kind aan VVV

0

FC Twente blijft in punten gelijk met koploper PSV. De Tukkers komen dankzij een uiterst benauwde 2-1 overwinning op promovendus VVV-Venlo op twintig punten uit acht duels.

PSV, dat eerder op de avond Willem II met 3-1 de baas was, is nog wel in het bezit van een beter doelsaldo.

Twente kreeg de winst zeker niet cadeau van VVV, dat via Achmed Ahahaoui al na drie minuten brutaal de leiding nam. De thuisploeg was daardoor echter wel meteen wakker en creëerde dan ook een handvol kansen, waarvan Bryan Ruiz en Douglas er nog voor er een halfuur was gespeeld twee benutten: 2-1.

In de tweede helft had Twente nog wel wat mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar mocht het toch vooral van geluk spreken dat er geen punten werden verspeeld. Scheidsrechter Danny Makkelie zag geen strafschop in een duidelijke handsbal van Douglas en Ken Leemans schoot in de laatste minuut in het zijnet.