ADO thuis ten order tegen FC Utrecht: 0-1

0

FC Utrecht heeft zondag het uitduel bij ADO Den Haag met 1-0 gewonnen. De ploeg van trainer Ton du Chatinier had een groot deel van de tijd de handen vol aan de thuisploeg, maar Dries Mertens bekroonde na zeventig minuten een counter.

Daardoor staat FC Utrecht na zes duels, eind september volgt een inhaalduel tegen NEC, op één verliespunt meer dan koplopers PSV en FC Twente.

In de Hofstad speelden beide ploegen om te winnen, waardoor de wedstrijd open en aantrekkelijk was. Grote kansen waren er voor beide doelen, maar zowel de aanvallers van de thuisclub als die van Utrecht hadden lang het vizier niet op scherp staan.

Toen Mertens halverwege de tweede helft weg werd gestuurd, bleef de jonge Belg als enige wel koel. Hij passeerde Utrecht-goalie Michel Vorm van net binnen de zestien meter. ADO zette daarna weer aan en werd ook wel weer gevaarlijk, maar scoorde niet meer. Ook mogelijkheden op een tweede Utrechtse goal werden niet benut.