AZ begint seizoen met verlies en rode kaarten

0

AZ is het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag begonnen. De landskampioen verloor met 3-2 bij Heracles. Daarbij werden twee spelers van AZ uit het veld gestuurd. Na negen jaar verliest de kampioen weer eens bij de start.

In Almelo zag Ronald Koeman plotseling Valenciaanse wolken in de zomerlucht verschijnen. Zijn ploeg werd door een enthousiast Heracles op een zijspoor gezet en daarna ontspoord. Everton zorgde in de zesde minuut al voor een verrassende voorsprong van de thuisploeg. AZ wist zich geen raad met deze sensationele ontwikkeling, maar werd in het eerste kwartier na rust echt in de problemen geholpen door goals van Willy Overtoom (die vier tegenstanders aftroefde) en Fledderus (directe vrije trap). Bij 3-0 leek AZ lam geslagen, als de ploeg die vorig jaar ook zo’n merkwaardige seizoensstart had.

Pas daarna leefde de kampioen echt op en namen Pelle en El Hamdaoui met twee treffers binnen honderd tellen het voortouw voor een inhaalrace. Daarna werd AZ een strafschop onthouden. Maar rode kaarten voor Schwertz (elleboog) en Pelle (natrappen), die allebei waren ingevallen, gooiden roet in het eten. Heracles haalde de buit voldaan binnen.