AZ bindt ook Sparta aan zegekar

0

AZ zet de prima reeks in de Eredivisie voort. De uittredend landskampioen won op het Kasteel met 1-0 van Sparta en bleef daarmee voor de achtste keer op rij ongeslagen.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam al na vier minuten op naam van David Mendes da Silva. In de slotfase was Rydell Poepon tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker.

Een flinke tegenvaller voor AZ was het uitvallen van doelman Sergio Romero, die bij een corner van Sparta ongelukkig landde en daarmee een op het oog flinke knieblessure opliep. Romero’s vervanger Joey Didulica had vijf minuten voor tijd een goede redding in huis op een gevaarlijke inzet van Poepon.

AZ neemt door de overwinning al na een dag de vijfde plaats weer over van Heracles Almelo, dat zaterdag NAC met 3-0 versloeg. Sparta staat op de veertiende plaats nog altijd in de gevarenzone.

Ook de wedstrijd tussen FC Groningen en Roda JC werd door een vroeg doelpunt beslist. Oluwafemi Ajilore bracht de thuisploeg met een rake kopbal uit een corner al na twee minuten op voorsprong. Groningen hield die marge de overige 88 minuten vast: 1-0.

In Den Haag werd zondag helemaal niet gescoord. In een uitermate teleurstellend duel bleef ADO tegen VVV-Venlo steken op 0-0. ADO wipt door het gelijkspel wel over Willem II heen en bezet nu de zestiende plaats. VVV staat vier plaatsen hoger.