AZ snel klaar met Heerenveen: 5-1

0

AZ heeft al de eerste hoofdprijs van het nieuwe seizoen binnen. De landskampioen won overtuigend de Johan Cruijff Schaal door Heerenveen met een recordscore van 5-1 te verslaan. Een mooi succes voor Ronald Koeman.

AZ kende een sterke eerste helft waarin het al snel een einde maakte aan de spanning. De wilskracht van Alkmaarders overheerste in de halfvolle ArenA tussen de 15e en de 30e minuut. In die fase liep AZ uit naar een 3-0-voorsprong door treffers van Holman, El Hamdaoui en Martens. In feite was de wedstrijd daarmee al gespeeld. Na rust scoorde Papadopoulos nog tegen, maar daarna zorgde Lens met twee treffers voor de hoogste score in de geschiedenis van de Nederlandse Supercup.

Ronald Koeman heeft dus zijn eerste succesje geboekt met zijn nieuwe werkgever. Hij is in ieder geval de eerste trainer die deze prijs met twee verschillende clubs heeft gewonnen.