Feyenoord laat winst uit handen vallen

0

Feyenoord kan de derde plaats in de eredivisie voorlopig vergeten. De Rotterdamse ploeg verspeelde zondag twee dure punten bij VVV-Venlo: 1-1.
Daardoor liep de achterstand op nummer drie Ajax op tot vier punten.

De rivaal uit Amsterdam komt zondag naar De Kuip. Eerst wacht evenwel PSV nog in Eindhoven nog voor de beker (woensdag). Het povere spel van Feyenoord voorspelde voor dat zware tweeluik niet veel goeds.

VVV miste zeer spelmaker Keisuke Honda, die tijdens de winterstop voor heel veel geld naar CSKA Moskou overstapte. Zijn vervanger Gonzalo Garcia, overgekomen van FC Groningen, liet als nieuwe nummer 10 aan de bal af en toe leuke dingen zien. Hij was (uiteraard) aanzienlijk minder dominant dan de Japanse smaakmaker.

Bij Feyenoord keerde Jonathan de Guzman na een absentie van drie maanden terug in het basisteam. De kleine dribbelaar kon als schaduwspits achter Jon Dahl Tomasson het verschil nog niet maken.

Wel liet hij af en toen een vlaag van zijn fraaie techniek zien. Op slag van rust bijvoorbeeld krulde de geboren Canadees een vrije trap net naast de paal.

De uithaal van De Guzman was feitelijk het enige gevaar dat Feyenoord in de teleurstellende eerste helft afdwong. De Rotterdamse ploeg speelde in een veel te laag tempo en maakte veel fouten in de opbouw.

Met name André Bahia en Leroy Fer hadden voor de rust meer dan eens ruzie met de bal. De 17-jarige rechtsback Stefan de Vrij daarentegen deed het als debutant in het basisteam niet onaardig.

Ook VVV, dat veel spelers achter de bal hield, was voor de rust amper gevaarlijk. In de 27e minuut schoot Adil Auassar verrassend op het doel van Rob van Dijk. De inmiddels 41-jarige keeper redde bekwaam.

De tweede helft bracht meer amusement in De Koel, vooral dankzij de aanvallende impulsen van VVV. Van Dijk hield Feyenoord in de 53e minuut overeind met een uitstekende ingreep op een schuiver van Garcia. De Vrij werkte daarna de rebound alert weg.

Feyenoord bleef in offensief opzicht tamelijk machteloos. De vleugelspitsen Sekou Cissé en Georginio Wijnaldum kwamen hun tegenstanders nauwelijks voorbij.

In de 65e minuut besloot VVV-verdediger Patrick Paauwe zijn voormalige club een ‘voetje’ te helpen. De nieuwe aanvoerder van de Limburgers gleed een voorzet van Giovanni van Bronckhorst pardoes in eigen doel: 0-1.

VVV kwam in de 86e minuut volkomend verdiend alsnog op gelijke hoogte. Invaller Ferry de Regt kopte van dichtbij raak: 1-1. Met een punt kreeg het zwakke Feyenoord in Venlo misschien nog wel iets te veel.