NEC droogt Heerenveen met 4-1 af

0

NEC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Heerenveen met ruime cijfers gewonnen, 4-1. De Belgische aanwinst Björn Vleminckx maakte er twee.

Bij de rust leidden de Nijmegenaren met 1-0 door een vroege openingstreffer van Vleminckx. Een andere nieuwkomer bij NEC, de Zweed Erton Fejzullahu, zorgde na de rust voor het tweede doelpunt.

Halverwege de tweede helft maakte Youssef El Akchaoui uit een vrije trap de 3-0, de tweede treffer van Vleminckx betekende zelfs 4-0. In de slotfase scoorde Michal Papadopulos tegen, het was de eerste Friese treffer van het seizoen.

NEC herstelde zich van de nederlaag bij Feyenoord (2-0), Heerenveen bleef op één punt staan, na de 0-0 tegen Roda JC ouit de eerste competitieronde.