NEC vecht zich terug en wint punt

0

NEC heeft aan de Gelderse derby tegen Vitesse op spectaculaire wijze een punt overgehouden. In Arnhem stond de thuisploeg drie minuten voor tijd nog op een comfortabel lijkende 2-0 voorsprong, maar met twee goals in de slotfase kwam NEC ijzersterk terug:

Arek Radomski zorgde diep in blessuretijd voor de gelijkmaker. Vitesse kwam op slag van rust via Santi Kolk op voorsprong en leek tien minuten voor tijd de wedstrijd te beslissen. De 2-0 van Claudemir was voor NEC echter het sein om een slotoffensief te starten en na de aansluitingstreffer van Ramon Zomer werd Vitesse prompt nerveus. Een eerste kans op de gelijkmaker strandde nog op de vuisten van doelman Piet Velthuizen, maar uit de kluts kwam de 2-2 er net voor het laatste fluitsignaal alsnog.

Net als op het veld houden NEC en Vitesse elkaar ook op de ranglijst in balans. Beide ploegen hebben vijf punten en staan respectievelijk twaalfde en dertiende.