VVV en NEC winnen

0

VVV-Venlo en NEC hebben zondag drie punten gepakt in de Eredivisie. De Limburgers wonnen in de eigen Koel door een eigen doelpunt van Civard Sprockel en een treffer van Patrick Paauwe met 2-0 van Vitesse.

RKC Waalwijk leek thuis op weg naar een kostbaar punt tegen NEC. In de blessuretijd besliste Bas Sibum echter alsnog de wedstrijd door de 0-1 te scoren.

VVV blijkt na de winterstop ook zonder Keisuke Honda goed mee te kunnen draaien in de Eredivisie. Tegen Vitesse, dat een punt minder had dan de Venlonaren, pakte de thuisploeg binnen tien minuten de voorsprong. Onder druk van Sandro Calabro werkte Sprockel de bal achter zijn eigen doelman.

Na de 1-0 bleef VVV de betere ploeg, maar het lukte niet om op 2-0 te komen. Pas in de slotfase zorgde routinier Paauwe daarvoor door een vrije trap te benutten. Door de zege komt VVV dichtbij de subtop. Met 27 punten uit 22 punten staat de ploeg negende. Nummer zes NAC Breda heeft zes punten meer.

NEC pakte voor de tweede week op rij de zege pas in blessuretijd. Vorige week bleek de ploeg tegen Sparta Rotterdam over de langste adem te beschikken. Uit bij RKC lieten de Nijmegenaren de thuisclub komen. RKC slaagde er nauwelijks in om gevaar te stichten. Na rust viel NEC af en toe aan, maar pas in blessuretijd lukte het Sibum te scoren. Hij kopte een vrije trap van Ajax-huurling Jeffrey Sarpong binnen.