Top 5 grootste kanshebbers om het WK 2018 te winnen

0

14 juni is het eindelijk zover: dan gaat in Moskou het WK 2018 van start. Het 21e wereldkampioenschap voetbal zal ongetwijfeld fantastische duels opleveren. Alleen in de poulefase staan al meerdere spectaculaire ontmoetingen op het programma. In de daaropvolgende knock-outfase kan het alleen maar beter worden. Ondanks de afwezigheid van Nederland is er voldoende om naar uit te kijken, maar op welke landen kun je het beste inzetten als je wilt wedden op de toekomstige wereldkampioen? Wij bespreken de vijf grootste kanshebbers.

5. Argentinië
Argentinië kende een verrassend lastige kwalificatieronde, maar toch kan een ploeg waar de voerhoede bestaat uit spelers als Agüero, Di Maria, Higuain, Dyballa en uiteraard Lionel Messi niet ontbreken bij de vijf topfavorieten. Wanneer het gaat lopen bij de Argentijnen zijn ze in aanvallend opzicht niet te stoppen. Daarnaast staan de Zuid-Amerikanen niet voor niks in de top vijf van de wereldranglijst. De laatste jaren hebben ze constant laten zien van andere toplanden te kunnen winnen.

4. Spanje
Spanje wist ongeslagen door de kwalificatie voor het WK van 2018 te komen. Hoewel het op het WK van 2014 en het EK van 2016 behoorlijk misging, heeft de nieuw bondcoach Lopetegui de zaak weer op de rit. Sterker nog: de nederlaag in de achtste finale op het EK van 2016 is de laatste verliespartij van Spanje. De ongeslagen reeks van bijna twee jaar wil zeggen dat de ploeg met spelers als Iniesta, Diego Costa, Pique, Ramos en Isco goed op elkaar is ingespeeld en op het WK een goede kans maakt om ver te komen.

3. Frankrijk
De verliezend finalist van het EK in 2016 heeft op papier misschien wel de beste selectie. De voorhoede met onder andere Mbappé, Martial, Dembélé en Griezmann is honderden miljoenen waard. Daarachter staan nog mannen als Pogba, Kanté Varane en Umtiti. Frankrijk is kortom ijzersterk en gebalanceerd en zeker één van de topfavorieten.

2. Brazilië
Het WK van 2014 werd voor thuisland Brazilië een drama. De 7-1 nederlaag tegen Duitsland heeft een flink litteken achtergelaten bij de Brazilianen. Tijdens de kwalificatie voor het WK was het Zuid-Amerikaanse land onder leiding van de nieuwe bondcoach Tite echter weer oppermachtig. Sterspeler Neymar lijkt op tijd fit om de Selecao aan te voeren en revanche te nemen voor de deceptie van 2014.

1. Duitsland
De regerend wereldkampioen Duitsland is de topfavoriet om het WK 2018 te winnen. De nieuwe generatie Duitse internationals, met onder meer Sané, Kimmich en Werner, vult met gemak de schoenen van hun voorgangers. De honger is bovendien nog niet gestild bij die Mannschaft. Duitsland verliest bijna nooit en won vorig jaar nog met speels gemak de Confederations Cup. Wanneer je wilt wedden op het WK is er daarom geen betere keuze dan Duitsland.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter