Vijf fijne romans voor voetballoze dagen

0

Er zijn tal van romans geschreven voor iedereen die tijdens voetballoze dagen even weg wilt dromen naar de belangrijkste bijzaak van het leven. Gelukkig maar. We hebben vijf voetbalromans voor je uitgekozen. Deze boeken zijn vaak hilarisch en immer herkenbaar. Leuk voor jezelf of als cadeau!

Het wel en wee van een amateurteam: Het 17e (Elvin Post)
Ook voetballers moeten boodschappen doen, de auto wassen, hun opstalverzekering vergelijken en hun zaakwaarnemer achter hun broek aanzitten. Dat blijkt uit Het 17e, een hilarisch boek van auteur Elvin Post. De dagelijkse sleur wordt in dit boek afgewisseld met de clichématige gebeurtenissen en gesprekken op het voetbalveld en in de kantine. Post beschrijft dit op een bijzonder humoristische wijze.

Achterkant van de voetbalwereld: Speler X (anoniem/Sylvie Marie)
In Speler X wordt de hoofdrolspeler direct na zijn debuutwedstrijd geconfronteerd met dames van lichte zeden in een nachtclub. Het is het relaas van een profvoetballer wiens naam niet bekend is geworden, maar vormt een verzameling treffende overeenkomsten met de verhalen van spelers die uit de school klapten over de achterkant van de voetbalwereld. Hoe dan ook leest het verhaal lekker weg.

Italiaanse toestanden: Buitenspel (Marco Marsullo)
Een trainer zonder werk, dat is op zich al voer voor een goed verhaal. Ware het niet dat deze Italiaanse coach aan de slag gaat in een lagere klasse en vervolgens te maken krijgt met incomplete elftallen, corrupte voorzitters en zelfs de maffia. Een droogkomisch verhaal met onverwachte wendingen.

Herkenbaar hilarisch: Voetbalvaders (Sven Remijnsen)
Vanuit het perspectief van de voetbalvaders ploetert een jeugdelftal zich van wedstrijd naar wedstrijd. De voetbalvaders zijn chauffeur, zorgen voor de was en proberen langs het veld hun mond te houden – hetgeen nooit lukt. Daarnaast zijn ze niet alleen overgeleverd aan elkaar, maar ook aan een ex-voetballer met surrealistische ambities: de coach van het elftalletje. De ontknoping in Camp Nou, inclusief een ontmoeting met Lionel Messi, is even hilarisch als onvoorspelbaar.

Keerzijde van je favoriete club: Mijn zoon, Ajacied (Hajo de Boer)
Stel, je zoon wordt toegelaten tot de jeugdopleiding van Ajax. Eerste reactie: hoera! Tweede reactie: ons leven gaat veranderen. In dit boek komt een lelijke kant van vrijwel elke jeugdopleiding in het voetbal naar voren: de rest van het gezin speelt tweede viool en moet zich vooral aanpassen. Vakanties kunnen op de schop en alles staat in het teken van de stervoetballer in spe. Zelfs de avondmaaltijd moet eraan geloven. De spelertjes moeten een dieet volgen en pa is de pineut: hij moet op de club een kookcursus volgen. Hajo de Boer heeft het allemaal op een luchtige en aanstekelijke toon opgetekend.

Share.

Laat een reactie achter