Valse start PSV: 3-3 tegen VVV

0

PSV is matig aan de competitie begonnen. De Eindhovenaren gaven een 2-0 voorsprong uit handen tegen VVV-Venlo en speelden met 3-3 gelijk. Ola Toivonen scoorde twee keer voor PSV, Nordin Amrabat maakte één goal voor de thuisploeg.

Voor de Limburgse promovendus troffen Achmed Ahahaoui, Keisuke Honda en Ruben Schaken doel. PSV kreeg in eigen huis al na twee minuten een goede kans. Orlando Engelaar schoof de bal langs doelman Dennis Gentenaar, maar de nieuwe aankoop werd onterecht teruggefloten voor buitenspel. Na die goede kans voor de thuisclub was het VVV dat het spel maakte.

PSV-goalie Andreas Isaksson moest eerst een schot van Frank van Kouwen stoppen en vervolgens werd Sandro Calabro twee keer gevaarlijk. Na iets minder dan een half uur opende Amrabat aan de andere kant de score. Op rechts stuurde hij Jan Kromkamp de diepte in. Die gaf voor op Toivonen en de Zweed legde weer terug op Amrabat, die de bal langs Gentenaar in de verre hoek schoot.

Nog voor rust kopte Toivonen een voorzet van Balazs Dzsudzsak binnen, maar VVV was niet onder de indruk van de 2-0 achterstand. Na rust had de promovendus een veldoverwicht en bij vlagen tikte VVV PSV van de mat. Acht minuten na rust leidde dat tot de aansluitingstreffer van Ahahaoui, die de bal met links voor de keeper langs de goal inkrulde.

Zeven minuten later werd het gelijk door Honda. De Japanner, die even daarvoor al zijn klasse had laten zien met een aantal goede solo’s, stond bij een hoekschop helemaal vrij en volleerde de bal prachtig langs Isaksson. Rechtsback Michael Timisela was even later dichtbij een Limburgs voorsprong na een combinatie met Schaken, maar zijn schot verraste de PSV-doelman niet.

Nadat VVV-keeper Gentenaar een corner weggaf in de slotfase, kopte Toivonen uit een corner opnieuw raak. Een zucht van opluchting ging door het Philips stadion, maar VVV liet de kans op punten niet liggen. Fel werd er gejaagd en toen Schaken Dirk Marcellis aftroefde kon de Amsterdammer alleen door op doel. Met een hard schot verschalkte hij Isaksson opnieuw.