Twente met hakken over de sloot tegen RKC

0

Lange tijd leek FC Twente zondag een makkelijke middag te krijgen tegen RKC Waalwijk. Treffers van Bryan Ruiz en Blaise N’Kufo zetten FC Twente al snel op 2-0, maar na rust verslapte de ploeg en kon RKC terugkomen.

Maar omdat alleen Charlison Benschop namens de bezoekers wist te scoren, won de thuisclub met 2-1.

Het duurde even voor FC Twente op gang was. Na tien minuten werd de ploeg voor het eerst gevaarlijk, al was het uiteindelijk RKC-verdediger Dustley Mulder die de bal bijna in eigen doel schoot. Met een uiterste krachtsinspanning kon de linksback dat zelf nog voorkomen.

De voorsprong voor FC Twente kwam na ruim een kwartier. Wout Brama kopte een voorzet door op N’Kufo. De Zwitser nam de bal met de borst aan, waarna Bryan Ruiz de aanval overnam en van dichtbij binnen schoot.

Weinig kansen

Het regende daarna geen kansen voor de koploper van de eredivisie, maar in de problemen kwam de ploeg ook geen moment. RKC Waalwijk slaagde er slechts af en toe in iets op te zetten wat op een aanval leek.

Tien minuten na Ruiz’ treffer was het de beurt aan N’Kufo om Wevers te verschalken en weer stond Brama aan de basis. De middenvelder haalde van ver uit nadat Wevers en Wouter Gudde elkaar in de weg liepen en RKC de bal daardoor maar half kon wegwerken.

N’Kufo raakte de inzet van Brama met het hoofd, waardoor Wevers verrast was. Overigens leek N’Kufo de bal in buitenspelpositie te raken, maar scheidsrechter Ed Janssen besloot de goal op advies van zijn grensrechter goed te keuren.

Slap verdedigen

De eerste minuten van tweede helft brachten weinig opwinding, maar na zes minuten schrok FC Twente plots wakker toen Ruud Berger namens de gasten profiteerde van slap verdedigen en een vrije schietkans kreeg. Gelukkig voor de Enschedese defensie schoot de Waalwijker naast.

Maar FC Twente was niet meer bij de les en na een uur strafte Charlison Benschop dat af via een harde, lage schuiver. De thuisclub bleef slordig en RKC, dat met een extra spits ging spelen, kreeg een steeds groter spelaandeel. Kansen echter niet en dus blijven de Waalwijkers voorlopig puntloos laatste