Uitgelicht: Spelers die volgend seizoen mogelijk bij de traditionele top-3 spelen

0

De zomer komt er weer aan en dat betekend natuurlijk dat de transferperiode in Europa weer van start gaat. Uiteraard zullen Ajax, Feyenoord en PSV dan weer proberen om de selecties op orde te krijgen voor het komende seizoen. Voetbalonline.nl heeft alvast een aantal spelers onder elkaar gezet die komend seizoen wellicht naar de traditionele top-3 verkassen.

Angeliño (Ajax en PSV)
Angeliño maakt dit seizoen erg veel indruk als linksachter van NAC Breda. Dit is ook Ajax en PSV opgevallen en daarom willen beide clubs proberen om de huurling van Manchester City in te lijven. De kans is dus aanwezig dat de Spanjaard volgend seizoen ook nog te zien is in de Eredivisie.

Brandley Kuwas (Feyenoord)
Natuurlijk is nog maar de vraag of Steven Berghuis bij Feyenoord blijft. De vleugelaanvaller heeft de afgelopen maanden wel bewezen toe te zijn aan een stap hogerop en Brandley Kuwas wordt gezien als een van de gegadigde om Berghuis te vervangen. Ook Kuwas maakt graag de stap naar de top-3. ‘’Toen ik bij Excelsior speelde, hoopte ik op een vervolgstap. Dat was Heracles. Na Heracles komt voor mij de vaderlandse top-drie’’, aldus de buitenspeler.

Fran Sol (Feyenoord)
Nog iemand die volgend seizoen wellicht in het rood-witte shirt van Feyenoord speelt, is Fran Sol. De Spanjaard weet het doel momenteel makkelijk te vinden bij Willem II en de kans is aanwezig dat hij na de zomer Nicolai Jørgensen moet doen vergeten. De Deen staat namelijk in de belangstelling van een aantal buitenlandse clubs.

Ibrahim Afellay (Feyenoord en PSV)
Ibrahim Afellay komt niet meer voor in de plannen van Stoky City-trainer Paul Lambert en gaat de club verlaten. Een terugkeer naar de Eredivisie behoort dan natuurlijk ook tot de mogelijkheden. De middenvelder wordt gelinkt aan zijn oude club PSV. Ook Feyenoord en FC Utrecht worden genoemd.

Lisandro Magallán (Ajax)
Ajax wil komende zomer proberen om Lisandro Magallán los te weken bij het Argentijnse Boca Juniors. Daniel Angelici, de president van de Zuid-Amerikaanse club, is echter niet van plan om de verdediger zomaar te laten gaan. ‘’We hebben een bod van Ajax afgewezen. Onze spelers zijn niet te koop en dat moet de speler zelf ook niet willen’’, aldus Angelici.

Mario Balotelli (Ajax)
‘’Ik heb in Frankrijk mijn beste periode ooit gehad, maar het zal waarschijnlijk mijn laatste seizoen hier worden’’, zei Mario Balotelli niet lang geleden. De Italiaan gaat waarschijnlijk vertrekken bij zijn huidige werkgever OGC Nice. Door verschillende media wordt opnieuw gesproken over een transfer naar Ajax.

Mason Mount (Ajax en PSV)
Momenteel huurt Vitesse Mason Mount van Chelsea en normaal gesproken gaat de huurling daarna weer terug naar de Londense club. De kans is echter aanwezig dat hij ook na de zomer in Nederland speelt. Ajax en PSV willen de Engelsman graag aan de selectie toevoegen. Mount zegt rustig af te wachten wat er gaat gebeuren. ‘’We gaan zien wat er gebeurt, ik heb het gelezen over de interesse van Ajax en PSV, maar dat zijn echt alleen maar geruchten. Ik richt mezelf nu eerst op het voetbal.’’

Michel Vorm (Feyenoord)
Brad Jones wil komende zomer graag terugkeren naar Engeland en dan moet Feyenoord vanzelfsprekend een vervanger zien te vinden. Michel Vorm heeft bij Tottenham Hotspur een aflopend contract en wordt gezien als een waardige opvolger.

Ricky van Wolfswinkel (Feyenoord)
Naast Fran Sol wordt ook Ricky van Wolfswinkel genoemd als eventuele opvolger van Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen. De aanvaller heeft in het verleden al eens aangegeven graag voor de Rotterdamse club te willen spelen. ‘’Ik ben opgegroeid als supporter van Feyenoord. Als Feyenoord belt, neem ik op’’, aldus Van Wolfswinkel.

Tobias Pachonik (PSV)
Rechtsachter Santiago Arias gaat PSV naar alle waarschijnlijkheid verlaten voor een club in het buitenland. De Eindhovense club heeft zijn opvolger echter al in het vizier. Tobias Pachonik van het Italiaanse Capri staat namelijk hoog op het verlanglijstje van PSV. Echter zouden ook diverse clubs uit Duitsland en Italië hun oog hebben laten vallen op de rechtsachter.

Wout Weghorst (Feyenoord)
Wout Weghorst heeftbij AZ een goed seizoen achter de rug. De spits uit Borne wist het net makkelijk te vinden en zegt klaar te zijn voor een stap hogerop. Feyenoord wordt genoemd als zijn nieuwe club. Weghorst heeft al gezegd dat er interesse genoeg is. ‘’Ik ben heel ambitieus. Er is zeker belangstelling. Dat is ook vrij serieus. Als het voor mij en voor de club positief is, dan staan we hier beiden voor open.’’

Zakaria Labyad (Ajax)
Ook Zakaria Labyad lijkt zijn club deze zomer te willen inruilen voor een stap hogerop. De Marrokaan wordt al maanden in verband gebracht met Ajax. ‘’Je wil altijd een stap omhoog maken en jezelf verbeteren. Het is een ultieme kans om aan te sluiten bij een van de drie topclubs zodat je een betere voetballer wordt’’, zegt Labyad over zijn toekomst.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter