FC Utrecht bindt ook RKC aan de zegekar

0

FC Utrecht heeft de zesde plaats in de eredivisie overgenomen van Heracles. In de eigen Galgenwaard won de ploeg van Ton du Chatinier soeverein met 2-0 van RKC Waalwijk.

Dat FC Utrecht in vorm is, bleek zondagmiddag wel in de eerste twintig minuten. Met vloeiende combinaties en splijtende steekpasses werd de defensie van de gasten vanaf de aftrap open gereten.

Tot grote kansen leidde het evenwel niet, de thuisploeg had dode spelmomenten nodig om op voorsprong te komen.

Allereerst krulde Dries Mertens in de negende minuut een vrije trap buiten bereik van doelman Ohad Levita in de linkerbovenhoek. Michael Silberbaur verdubbelde de voorsprong ruim tien minuten later door een door Jan Wuytens verlengde corner weliswaar zacht, maar doeltreffend achter Levita te schieten.

Ook in de resterende 25 minuten van de eerste helft bleven de Utrechters oppermachtig, maar scoorden niet. RKC slaagde er aan de andere kant ook niet in om Michel Vorm in moeilijkheden te brengen. De international hield voor de vierde wedstrijd op rij ‘de nul’.

De tweede helft ging de thuisploeg teveel mee in het niveau van de zeer zwak spelende Brabanders, die zich al lijken te hebben neergelegd bij directe degradatie. Doordat beide ploegen teveel fouten maakten en ongeconcentreerd speelden, bloedde het duel tot ongenoegen van de goedgevulde Galgenwaard langzaam dood.

RKC putte hoop uit het zwakke vervolg van de thuisploeg, die slordig omsprong met de kansjes die het kreeg, maar ontbeerde simpelweg kwaliteit en vernuft om het de sterke defensie van FC Utrecht lastig te maken.

FC Utrecht boekte zodoende de vierde zege op rij, al gebeurde dat tegen de ‘kleintjes’ NEC (thuis, 1-0), VVV-Venlo (uit, 1-0) en Willem II (uit, 3-0). Volgende week zal tijdens het uitduel bij AZ moeten blijken hoe sterk de ploeg van Du Chatinier daadwerkelijk is.