FC Utrecht laat overwinning uit handen vallen

0

FC Utrecht heeft de kans laten liggen om op een punt te komen van koploper PSV. In het duel met NEC bleef de ploeg van trainer Ton du Chatinier steken op 1-1. Met zeventien punten uit acht duels beleeft Utrecht wel de beste competitiestart uit de clubhist

De inhaalwedstrijd, die eigenlijk al in augustus gespeeld had moeten worden maar toen wegens een gebrek aan mankracht bij de Nijmeegse politie werd uitgesteld, was er een met twee gezichten. Voor rust was Utrecht veel beter en kwam het via Jacob Lensky, die profiteerde van mistasten van NEC-doelman Gabor Babos, terecht op voorsprong.

Utrecht kreeg daarna nog kansen op een tweede goal en claimde vergeefs een penalty na een duwtje in de rug van Michael Silberbauer. Na rust begon NEC opportunistischer te spelen en werd het prompt de bovenliggende partij. Voor de terechte gelijkmaker had het wel wat geluk nodig. Een schot van Erton Fejzullahu werd van richting veranderd, waardoor doelman Michel Vorm in een klap kansloos was.