Willem II, Utrecht en Twente winnen

0

Willem II heeft zaterdag voor eigen publiek met 3-1 (rust 2-0) van Vitesse gewonnen. De zege kwam tot stand op basis van de eerste helft, toen Vitesse werd overspeeld. Voor rust scoorden Christophe Grégoire en Said Boutahar voor Willem II.

Na rust zorgde invaller Sinan Kalglu voor 2-1. In de 66e minuut kreeg Gregoire de rode kaart (2x geel). Toen Vitesse alles of niets speelde maakte Arjan Swinkels 3-1.

Naast Willem II is ook FC Twente het voetbalseizoen voortvarend begonnen. De nummer twee van de vorige competitie won zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Sparta met 2-0.

Blaise N’Kufo kopte na 18 minuten in de eerste helft het eerste doelpunt binnen. De aanvoerder kwam daarmee op gelijke hoogte met Jan Jeuring, met 103 treffers clubtopscorer aller tijden.

Twaalf minuten na de hervatting maakte de Costaricaanse international Bryan Ruiz op fraaie wijze de tweede Enschedese treffer.

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond bij de terugkeer op het hoogste niveau in eigen huis verloren van FC Utrecht. In het Mandemakers Stadion werd het 1-0 voor de bezoekers. Ricky van Wolfswinkel zorgde in de derde minuut voor de treffer.

Dat de score niet hoger uitviel, dankte de thuisploeg vooral aan de tegenstander. De ploeg van Ton du Chatinier sprong slordig om met de vele kansen. Voor RKC Waalwijk wacht volgende week de uitwedstrijd bij Ajax. FC Utrecht ontvangt in de eigen Galgenwaard Willem II.