UEFA heeft Financial Fair Play erdoor

0

Voorzitter Michel Platini van de UEFA heeft een groot succes geboekt. Vandaag is de Financial Fair Play een feit. Dit is een nieuwe regel, waarbij clubs hun financiële huishouding op orde moeten hebben voor ze deel mogen nemen aan een Europees toernooi.

De regel is overigens pas kracht in het seizoen 2013-14 en de eerste straffen worden uitgesproken voor het seizoen erna. Voor veel clubs wordt het nu toch oppassen, omdat clubs alleen geld mogen genereren uit kaartverkoop, merchandising en tv-rechten om salarissen te betalen. Zogenaamde suikerooms mogen wel gaten in de begroting dichten, maar wel als ze dit voor het seizoen hebben aangegeven.

 

De nieuwe regels zijn overeenkomstig de regels, zoals die al gelden in Frankrijk, Italië en Duitsland voor het verkrijgen van een licensie. De afgelopen CL-finale tussen Inter en Bayern was misschien de enige eerlijke van de afgelopen seizoen. Met name de Engelse en Spaanse clubs voldoen lang niet aan de eisen die vanaf 2013 door de UEFA worden gesteld.

 

Gianni Infantino, de wedstrijdsecretaris van de UEFA, maakte het nieuws vandaag bekend. Een meerderheid van lidstaten en van de belangenvereniging van clubs hebben ingestemd met de nieuwe regel.

Share.

Laat een reactie achter