AZ voor derde maal in één week onderuit

0

AZ heeft voor de derde keer in acht dagen een verlies geleden. In het DSB Stadion ging NEC door een doelpunt van Lorenzo Davids met de zege aan de haal: 0-1.

Vorig weekeinde verloor de ploeg van trainer Ronald Koeman al het competitieduel met ADO Den Haag, midweeks was Olympiakos Piraeus in de Champiosn League AZ de baas.

In Alkmaar lieten de Nijmegenaren AZ voor rust nog redelijk komen, maar de thuisploeg wist daar nauwelijks mee om te gaan. Na rust was het de bezoekende ploeg die de aanval zocht.

Een kwartier voor tijd dacht alles was AZ was aan een strafschop toen Björn Vleminckx de bal tegen zijn hand kreeg. Scheidsrechter Björn Kuipers vond het niet opzettelijk en liet doorspelen. Een schot van Davids, voor AZ-goalie Sergio Romero moeilijk te zien, ging drie minuten voor tijd raak. De thuisploeg zette nog aan, maar kreeg de bal niet meer in het doel.