De laatste tien: Feyenoord – Willem II in de Eredivisie

0

Vanmiddag neemt Feyenoord het in de derde speelronde van de Eredivisie op tegen Willem II. Hoe deze wedstrijd de afgelopen tien edities eindigde, lees je hieronder.

6-1 (2005-2006)

Op 29 december 2005 was Feyenoord vele malen sterker dan de tegenstander uit Tilburg. Via Dirk Kuijt kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Via Sebastián Pardo en Salomon Kalou wisten de Rotterdammers de voorsprong uit te breiden tot 3-0. Martijn Reuser wist vervolgens wat terug te doen, maar via opnieuw een doelpunt van Salomon Kalou en nog twee van Dirk Kuijt liep Feyenoord uit tot 6-1.

0-0 (2006-2007)

Een seizoen later was de wedstrijd een stuk minder spectaculair. Beide clubs wisten namelijk het net niet te vinden, waardoor de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel eindigde.

2-0 (2007-2008)

In het seizoen 2007-2008 werd er wel gescoord. Luigi Bruins zette de thuisclub in de 22ste minuut op 1-0. Roy Makaay verdubbelde vlak voor rust die voorsprong. Omdat er daarna niet meer gescoord werd, won Feyenoord met 2-0.

1-1 (2008-2009)

In januari 2009 dacht Willem II de punten mee te nemen naar Tilburg. Via Jens Janse kwam de club namelijk op een 0-1 voorsprong. Andwelé Slory wist echter in de slotfase de thuisclub toch nog één punt te bezorgen.

1-0 (2009-2010)

Een seizoen later was een doelpunt van Feyenoord genoeg om de punten in eigen huis te houden. Sekou Cissé maakte namelijk het enige doelpunt van de wedstrijd, 1-0.

6-1 (2010-2011)

Op 17 april 2011 zette Andreas Lasnik de bezoekers op 0-1. Daarna liep Feyenoord echter over Willem II heen. Luc Castaignos en Ryo Miyaichi begon de achterstand nog voor rust om in een 2-1 voorsprong. Na de pauze vonden Bruno Martins Indi, Luc Castaignos, Georginio Wijnaldum en Ryo Miyaichi het net, 6-1.

3-0 (2012-2013)

Ook de volgende editie won Feyenoord eenvoudig. Via één doelpunt van Lex Immers en twee van Graziano Pellè wonnen de Rotterdammers namelijk met 3-0.

1-2 (2014-2015)

In het seizoen 2014-2015 won Willem II voor het laatst een Eredivisiewedstrijd in De Kuip. Frank van der Struijk en Samuel Armenteros bezorgden Willem II een 0-2 voorsprong. Colin Kâzım-Richards deed nog iets, 1-2.

1-0 (2015-2016)

Eljero Elia maakte twee seizoenen geleden het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor de Rotterdamse club de drie punten veilig stelde.

1-0 (2016-2017)

Ook afgelopen seizoen won Feyenoord met 1-0. Dit keer werd niet Eljero Elia de matchwinner, maar Jens Toornstra.