Barcelona niet langs Sevilla

0

Barcelona heeft weer een uitwedstrijd niet gewonnen en ziet Real Madrid (vandaag thuis tegen Valladolid) waarschijnlijk weer uitlopen. De ploeg van Rijkaard boekte een op zich verdienstelijk resultaat met een gelijkspel bij Sevilla.

Maar op dit moment moet ze vooral punten behalen om de race om de titel nieuw leven in te blazen. Barcelona, met erg veel invallers, speelde een afwachtende wedstrijd, waarbij het initiatief werd overgelaten aan de thuisploeg. Maar met enkele snelle counters was Barça wel gevaarlijk. Sevilla kwam na 34 minuten op voorsprong door een doelpunt van Diego Capel op aangeven van Navas. Na rust gooide Rijkaard Ronaldinho na een paar maanden in de strijd. Sevilla kreeg de betere kansen, maar Kanouté wist dit niet te verzilveren. Een kwartier voor het einde werd dit falen afgestraft door een gelijkmaker van Xavi na een mooie voorbereidende actie van Messi.

Eerder op de avond won Villarreal de uitwedstrijd bij Murcia. Guillermo Franco maakte in de blessuretijd het enige doelpunt (0-1). Deportivo speelde thuis gelijk tegen Getafe (1-1).