Bouma wijst Villa weg naar overwinning

0

Ook Kevin Keegan kan het tij bij Newcastle duidelijk niet keren. Vandaag verloren de Magpies van Aston Villa met 4-1. Newcastle heeft nu al zeven wedstrijden op rij niet meer gewonnen in de Premier League.

Michael Owen bracht Newcastle in de vierde minuut al op een 0-1 voorsprong. Wilfred Bouma maakte kort ne de rust echter de gelijkmaker voor de thuisploeg. Hij scoorde met een schot in de korte hoek via verdediger Habib Beye, dat keeper Shay Given compleet verraste. Het was de eerste goal van de Oranje-international in drie seizoenen bij de ploeg uit Birmingham.

Drie minuten later kopte Carew uit een corner de 2-1 binnen en ook daarna had Villa de bezoekers stevig in de tang. Halverwege de tweede helft kreeg Newcastle na een hoekschop de bal niet meer weg. Uiteindelijk was het weer Carew die de bal van dichtbij in kon koppen. Vlak voor tijd kreeg Villa nog een penalty mee na een duidelijke handsbal van Stephen Carr. Carew mocht aanleggen en voltooide zijn hattrick.