Capello begint met een overwinning

0

Engeland heeft met een 2-1-zege op Zwitserland gezorgd voor een goede start onder Fabio Capello. De Italiaanse coach werd in Wembley, waar hij als speler voor de eerste zege van Italië op deze heilige grond zorgde, luid bejubeld.

Engeland speelde geen sprankelende wedstrijd maar toonde wel beterschap door middel van een goede discipline. Voor de pauze scoorde Jenas, maar na de pauze kwam het gastland van Euro-2008 goed terug met een schot van Derdiyok. Vier minuten na dit doelpunt zette Wright-Phillips zijn ploeg weer op voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. In de laatste minuut was Vonlanthen nog dichtbij een gelijkmaker, maar zijn kopbal werd gestuit door doelman James.

Duitsland maakte korte metten met het andere gastland van Euro-2008. In een volgens de Duitse analisten barslechte wedstrijd bleef de Mannschaft eenvoudig overeind. Het werd 3-0 voor de Mannschaft, die ook tijdens het EK tegen Oostenrijk zal spelen. Hitzlsperger, Klose en Gomez namen de treffers voor de ploeg van Löw voor hun rekening.

De EK-gangers Turkije en Zweden speelden 0-0 tegen elkaar. Griekenland versloeg Finland met 2-1. Voor de Europees kampioen maakte Charisteas weer eens een doelpunt. Dat gebeurde halverwege de tweede helft, net nadat Jari Litmanen Finland op voorsprong had gezet. Uiteindelijk zorgde Katsouranis voor de winnende goal van de Grieken.