Goal Van der Vaart helpt HSV niet

0

Hamburg en directe concurrent Bayer Leverkusen hebben elkaar vandaag ontmoet in de Bundesliga. De nummers drie (Bayer) en vier (HSV) van de hoogste Duitse divisie maakten er een spannend duel van met kansen over en weer.

Toch eindigde de wedstrijd onbeslist: 1-1. Voor rust zette Rafael van der Vaart Hamburg op voorsprong, na de thee kopte Manuel Friedrichs de gelijkmaker binnen. Vincent Kompany speelde de hele wedstrijd.

In de eerste helft waren de bezoekers beter dan Leverkusen, maar de ploeg van Huub Stevens had de wedstrijd niet onder controle. Ook kwamen de Hamburgers slechts eenmaal tot scoren. De goal van Van der Vaart ruim een kwartier voor de rust was zijn tiende van het seizoen.

Na rust was Bayer Leverkusen de betere ploeg en dat leidde na een uur tot de uiteindelijke gelijmaker van Friedrich. De speler van Leverkusen kwam bij een corner goed voor zijn directe tegensiander en kopte knap binnen. Na de gelijkmaker had de thuisploeg de beste kansen, maar scoorde niet. In het laatste kwartier hadden beide ploegen nog enkele mogelijkheden. Zo kreeg Nigel de Jong twee minuten voor tijd een goede kans uit een vrije trap van Van der Vaart, maar zijn kopbal ging naast.