Griekenland verslaat Tsjechië: 1-0

0

Griekenland heeft in een oefenduel in aanloop naar het EK met 1-0 gewonnen van Tsjechië. Op Cyprus, waar beide teams op trainingskamp zijn, maakte Dimitris Salpingidis tien minuten voor tijd het enige doelpunt.

Bij zowel Griekenland als Tsjechië kregen veel onervaren internationals een kans.

Salpingidis, die aan het begin van de tweede helft in het veld was gekomen bij de regerend Europees kampioen, stuitte in de 51e minuut nog op de Tsjechische keeper Daniel Zitka. Een halfuur later was het op aangeven van Nikos Lymberopoulos alsnog raak. Namens de Tsjechen liet Martin Fenin een prima kans liggen.

Griekenland moet woensdag opnieuw aan de bak. Dan staat een oefenwedstrijd tegen Finland, dat zich net niet wist te plaatsen voor het EK, op het programma.