Italië overtuigend langs Portugal: 3-1

0

Italië is de aanloop naar Euro-2008 gestart met een goede overwinning op Portugal. De wereldkampioen speelde in Zürich, waar het in juni zal spelen tegen Roemenië en Frankrijk, een overtuigende wedstrijd en won met 3-1 van de vice-kampioen van Europa.

De ploeg van Donadoni ging sterk van start en leek al binnen vijf minuten te scoren, maar de treffer van Pirlo werd vanwege hands afgekeurd. Daarna domineerde Italië de wedstrijd vooral dankzij het goede spel over de vleugels van Oddo en Zambrotta, die na een half uur uitviel en werd vervangen door Grosso. Het was de linksback van Lyon die op slag van rust Luca Toni de kans bood om de score te openen.

Deze treffer bleek de inleiding voor een fantastisch begin van de tweede helft. Pirlo inspireerde de Azzurri tot mooie aanvallen en in de vijfde minuut schoot Toni via Cannavaro de bal in het doel. Di Natale miste enkele goede mogelijkheden en debutant Palladino kogelde de bal tegen de lat. Daarna nam de intensiteit van de wedstrijd af, ook vanwege veel wissels. Quaresma scoorde in de slotfase tegen, maar dit werd meteen beantwoord door een doelpunt van Quagliarella.