Koeman boekt na drie maanden thuiszege

0

Valencia boekte na drie maanden weer eens een thuiszege. Ronald Koeman lijkt de ploeg eindelijk op de rails te krijgen met een voor het publiek herkenbare speelwijze. Zijn ploeg versloeg Betis met 3-1. Topscorer Villa scoorde twee keer.

In de beker had Valencia de Andalusische ploeg in de afgelopen maand twee keer verslagen en daarom koos de thuisploeg meteen voor de aanval. Nadat Joaquin een goede kans had gemist, scoorde David Villa na een kwartier. De topscorer lijkt uit zijn lijden verlost met zijn tweede treffer op rij. Tien minuten later zorgde hij ook (met zijn hand) voor de pass, waaruit David Silva kon scoren. De voorsprong was verdiend omdat Valencia met enkele vloeiende aanvallen beterschap toonde. Toch werd het een lastige avond, omdat Edu meteen na rust met een kopbal tegen scoorde. In de slotfase kopte Juanito de bal tegen de lat, maar uit de tegenaanval besliste Valencia de wedstrijd. Na een overtreding van Arzu op hem, kogelde Villa de bal uit een directe vrije trap in het doel.

Atletico Madrid boekte een dure zege bij Racing Santander. Het werd 2-0 voor de hoofdstedelingen, die nu op de vierde plaats staan. Diego Forlan was met twee treffers in de tweede helft. Espanyol liep weer eens averij op. Thuis verloor de tweede club uit Barcelona met 2-1 van Recreativo Huelva. De Fransman Sinama-Pongolle was met twee treffers in de eerste helft verantwoordelijk voor de zege van Recre, dat vorige week trainer Victor ontsloeg. Ewerthon scoorde nog wel tegen, maar verder kwam Espanyol niet. Osasuna pakte een dure zege op Real Zaragoza: 1-0. De Tsjech Plasil maakte het enige doelpunt van de Basken.