Liverpool dwingt Chelsea gelijkspel af: 0-0

0

Chelsea is er niet in geslaagd de vierde thuiszege op rij te boeken. De Londense club bleef op het eigen Stamford Bridge tegen Liverpool steken op 0-0.

Daardoor liep Chelsea slechts één puntje in op Manchester United, dat eerder op de dag thuis met 2-1 werd verrast door stadsgenoot Manchester City.

Chelsea heeft al 76 thuisduels op rij niet meer verloren maar tegen Liverpool zat er niet meer dan een puntje in het vat. Het vele balbezit leverde te weinig kansen op. Michael Ballack was met een volley acht minuten voor tijd nog het dichtst bij een doelpunt. Aan de andere kant kon ook Liverpool, met Dirk Kuyt en Ryan Babel in de basis, weinig kansen creëren.

De derby van Manchester stond vooral in het teken van de herdenking van de vliegramp in München, waarbij vijftig jaar geleden acht spelers van United om het leven kwamen. Het indrukwekkende eerbetoon kreeg tijdens de wedstrijd echter geen passend vervolg. United liet zich aftroeven door de stadsgenoot, dat door doelpunten van Darius Vassell en Benjani Mwaruwari halverwege met een 2-0 voorsprong de kleedkamers van Old Trafford mocht opzoeken. Michael Carrick deed pas in de laatste minuut iets terug voor de thuisploeg.

Het is al de tweede keer dit seizoen dat Manchester United zich verslikt in City, nadat de uitwedstrijd in augustus met 1-0 werd verloren. United houdt daardoor een achterstand van twee punten op koploper Arsenal, dat nog een wedstrijd tegoed heeft tegen Blackburn Rovers.