Lyon en Bordeaux winnen stevig

0

Lyon en Bordeaux lijken hard op weg om de plaatsen voor de volgende Champions League veilig te stellen. De kampioen had geen kind aan Sochaux (4-1), terwijl Bordeaux zijn tweede plaats verstevigde met een 3-0-zege op Metz.

Lyon speelde geen overtuigende wedstrijd onder het toeziend oog van Alex Ferguson, die de aanstaande tegenstander van zijn ploeg kwam bestuderen. Matthieu Bodmer (foto) zorgde in de tweede minuut voor een vroege voorsprong van de titelverdediger. De bekerhouder kwam een kwartier na rust knap terug met een doelpunt van Pancrate. Lyon had echter de langste adem en besliste het duel in het laatste kwartier. Bodmer zette de ploeg op het goede spoor met een tweede treffer en in de slotfase scoorden Benzame en Govou.

Bordeaux herstelde zich na de pijnlijke nederlaag bij Lorient. Weer was de Argentijn Fernando Cavenaghi de uitblinker. Hij scoorde twee keer (waarvan de eerste uit een strafschop). In de slotfase maakte Aliou Diarra het feest compleet met een derde treffer. Nancy bleef in het spoor van het leidende duo met een 1-0-zege op Toulouse. In de slotminuut kreeg de ploeg een strafschop, die door Puygrenier werd benut. Voor Toulouse betekende de nederlaag een val naar een degradatieplaats.

In de strijd tegen degradatie pakte Auxerre kostbare punten met een uitzege bij Rennes (2-1). Lille speelde gelijk bij Monaco (0-0), terwijl Paris SG de eigen aanhang teleurstelde met een droge 0-0 tegen Le Mans. Valenciennes blijft meedraaien in de subtop en versloeg Lorient met 3-0.