Marseille haalt Nice uit euforische droom

0

Nice hoopte in de afgelopen weken op een plaats in de top 3, maar de verrassende opmars van de Zuid Franse club werd gisteren gestuit door Olympique Marseille. De ploeg van Eric Gerets won met 2-0 en zelf nu in de strijd om een Champions League-plaats.

Deze altijd beladen derby tussen de clubs uit de grootste twee mediterrane steden van Frankrijk leverde een boeiend gevecht op. Nice had in Marseille gewonnen en was al sinds oktober ongeslagen. Het publiek geloofde in een triomf van de thuisploeg, maar het werd een koude douche. De van de Afrika Cup teruggekeerde Mamadou Niang (foto) opende in de 25e minuut de score. Nice moest vanaf dat moment komen en kreeg een paar goede kansen. Ederson en Rool zagen doelman Mandanda op hun weg. Een kwartier voor het einde miste Modeste de beste kans om gelijk te maken. Uit de tegenaanval besliste Djibril Cissé de wedstrijd.

Eerder op de avond won Lens met 4-1 bij Caen. De wedstrijd kende een bliksemstart want binnen elf seconden opende Toifilou Maoulida de score. Lens speelde daarna vol zelfvertrouwen en leek alle degradatiezorgen van zich te hebben afgeschud. Na iets meer dan een half uur sloeg Mangane het gat. In de tweede helft speelde Lens een gewonnen wedstrijd vanaf de twintigste minuut toen Remy de stand op 3-0 bracht. Lemaitre scoorde nog wel tegen, maar een eigen doelpunt van Seube maakte het feest voor Lens compleet.