PSV komt niet verder dan 1-1 tegen Heerenveen

0

PSV en Heerenveen hebben zaterdag gelijkgespeeld in een topper in de Eredivisie. Het spektakelstuk tussen de koploper en de nummer drie van de competitie eindigde in Eindhoven in 1-1 door goals van Otman Bakkal en Michael Bradley. Het aantal kansen lag aa

Heerenveen heeft misschien wel de beste ploeg van Nederland, maar PSV heeft in Gomes de beste keeper. Die conclusies waren te trekken na de wedstrijd. Het was het geluk van de koploper dat de Eindhovenaren al na 43 seconden op voorsprong kwamen. Een vrije trap van Balazs Dzsudzsak schoot door en bereikte Otman Bakkal die de openingstreffer langs keeper Brian Vandenbussche kopte.

Vervolgens was het Heerenveen dat in de eerste twintig minuten het spel maakte en kans na kans kreeg. Keer op keer troffen de Heerenveenspitsen daarbij Heurelho Gomes op hun pad. De boomlange Braziliaanse keeper van PSV redde zijn ploeg herhaaldelijk dankzij soms miraculeuze reflexen. Toen de eerste Heerenveenstorm was gaan liggen, ontspon zich een open duel waarin ook PSV een aantal grote kansen kreeg.

In de tweede helft was het Heerenveen dat de wedstrijd stevig onder controle had. Na een kleine tien minuten was het Michael Bradley die de meer dan verdiende gelijkmaker binnenschoot. Een voorzet van Michel Breuer werd door Gerald Sibon doorgekopt naar de vrijstaande Amerikaan Bradley. Diens schuiver in de verre hoek was het eerste moment van de wedstrijd dat Gomes kansloos was.

In het vervolg bleef de Friese ploeg aanvallen, waarbij PSV er soms minutenlang niet uit kwam. Invaller Paulo Henrique had de winnende goal voor Heerenveen voor het inkoppen. Op weer een pass van Breuer wilde Gomes uitkomen, maar gleed uit. De jonge Braziliaanse aanvaller van Heerenveen besefte niet wat voor ruimte hij had en kopte voorlangs.

"De start was ongelukkig", vond Gertjan Verbeek, de trainer van Heerenveen. "Maar ik heb genoten van mijn ploeg. We hebben punten verspeeld tegen een degelijk PSV en een fantastische Gomes", vatte Verbeek de wedstrijd samen.