Veelbelovende start Ligue 1: Marseille 4-4

0

De Franse voetbalcompetitie is zaterdag op een goede manier van start gegaan. In vrijwel alle duels werd gescoord. Rennes – Olympique Marseille spande de kroon met een daverende 4-4. Bordeaux won in de slotfase en Monaco versloeg Paris SG.

De ploeg van Eric Gerets leek bij Rennes na een klein half uur al zeker van de overwinning. De wedstrijd in Bretagne kende een boeiend verloop. Rennes nam al vroeg de leiding door een doelpunt van Thomert op aangeven van oud-Marseille-spits Pagis. Maar binnen twintig minuten werd die stand omgebogen in een 3-1-voorsprong voor de gasten. De aankopen Koné en Ben Arfa zorgden binnen een paar minuten voor de eerste twee treffers en kort daarna zorgde Niang voor de ruime marge. Die leek voldoende tot een knotsgekke slotfase, omdat alleen Thomert (51e) tegenscoorde. En toen gebeurde het ongelovelijke: in de 90e minuut sloeg doelman Mandanda de bal in eigen doel en een minuut later zette Granfin Marseille weer op voorsprong. Bruno Cheyrou zorgde bij de volgende aanval voor een nieuwe gelijkmaker: 4-4.

Bordeaux speelde tegen Caen een moeilijke wedstrijd en keek na een kwartier al tegen een achterstand door een doelpunt van Nivet. De vice-kampioen wilde voor eigen publiek geen averij oplopen en speelde na rust vol op de aanval. De van Milan gekomen Gourcuff maakte met een daverend afstandschot gelijk en stelde in de 80e minuut Cavenaghi in staat om de winnende treffer te maken. Monaco boekte een verdienstelijke overwinning op Paris SG. De prinselijke ploeg won thuis met 1-0 dankzij een late treffer van jeugdspeler Nimani. De verdedigers Cufré en Adriano vielen met zware blessures uit. Voor de hoofdstedelingen is deze valse start een kleine deceptie.

Ook St. Etienne faalde bij de start door met 1-0 te verliezen van Valenciennes. Van de promovendi imponeerde Grenoble met een 2-1-zege bij Sochaux. Daniel Moreira maakte de winnende goal in de 88e minuut. Le Havre won thuis van Nice met 1-0 en Nantes verloor met 2-1 bij Auxerre.