VfL Bochum met moeite door in Duitse beker

0

VfL Bochum heeft vrijdag maar ternauwernood de eerste ronde van de DFB-Pokal overleefd. De Bundesligaploeg had tegen Preussen Münster uit de Oberliga Westfalen, de vierde divisie in Duitsland, veertien strafschoppen nodig om de wedstrijd te winnen: 6-5.

In de reguliere speeltijd en de verlenging waren de twee clubs niet tot scoren gekomen. Bochum had al na tien penalties winnaar kunnen zijn, maar oud-Feyenoorder Shinji Ono miste vanaf elf meter.

Hertha BSC kwam uit tegen Eintracht Trier. De club uit de Oberliga Südwest kwam terug van een 1-0 achterstand die door Marko Pantelic was veroorzaakt, maar in de tweede helft kwamen de Bundesliga-profs uit Berlijn dankzij treffers van Fabian Lustenberger en Patrick Ebert.

Erzgebirge Aue verraste FC Sankt Pauli. De twee clubs hadden na 120 minuten voetbal nog steeds de beginscore op het bord staan. De Hamburgse club uit de tweede Bundesliga, een divisie hoger dan Erzgebirge, ging in de strafschoppenreeks ten onder: 5-4. Donderdag had 1. FC Köln al gemakkelijk gewonnen van SV Niederauerbach. De club uit de Oberliga Südwest werd op een 5-1 nederlaag getrakteerd