Zuinig Milan nadert Champions League-zone

0

AC Milan nadert de plaatsen die recht geven op deelname aan de Champions League met rasse schreden. De wereldkampioen boekte weer een minimale overwinning (1-0 op Siena) maar is nu Fiorentina (vierde) op twee punten genaderd.

De overwinning was weer geen overtuigende, want Milan speelde matig tegen een stug Siena. De ommekeer kwam toen jeugdspeler Alberto Paloschi in de 63e minuut inviel voor Serginho. Binnen een minuut opende hij de score met een diagonaal schot. Milan hield deze voorsprong daarna vast. Clarence Seedorf was aanvankelijk buiten de ploeg gehouden maar viel na rust in voor Ronaldo.

Juventus boekte een mooie 2-1-zege bij Udinese. Vincenzo Iaquinta was de matchwinner voor de Oude Dame tegen zijn oude club. Udinese kwam vroeg in de wedstrijd door Dossena op voorsprong, maar zag Juve na rust knap terugkomen in de wedstrijd. Camoranesi kopte in de 60e minuut uit een corner van Del Piero raak. Een kwartier voor het einde stelde Nedved Iaquinta in staat om te scoren. De spits stond net een minuut op het veld als invaller voor topscorer Trezeguet.

Sampdoria won met 2-0 van Napoli in een boeiend duel tussen twee kampioenen uit het vorige decennium. De beslissing viel in het slotkwartier met treffers van Delvecchio en Franceschini. Empoli boekte een kostbare overwinning op Lazio (1-0). De Romeinen blijven gevaarlijk in de buurt van de degradatiezone.