Opvallen tijdens het EK doe je zo!

0

We zijn er weer bij en dat is prima! Dit jaar zijn we met ons Oranje weer bij het EK 2020. De laatste jaren heeft Nederland zich niet bepaald van haar allerbeste kant laten zien, maar de verwachtingen voor dit jaar zijn positief. En dat geeft uitstekende kansen voor de bedrijvenwereld om op te vallen. Ludieke acties, weggevers, een naamsbekendheidsniveau om over naar huis te schrijven. Maak gebruik van deze prachtige aangelegenheid. Hoe? Wij vertellen het je!

Giveaways
Niets werkt zo goed als inspelen op de actualiteit. Iets wat uit de lucht komt vallen, pakt niemand echt op. Met het EK kan het ideaal zijn om giveaways te regelen voor je relaties en potentiële relaties. Misschien willen je (potentiële) relaties ook wel wat speciaals doen met het EK. Ze zullen je dankbaar zijn voor de reminder. En misschien kun jij ze daarbij wel perfect helpen. Je kunt eigenlijk alles weggeven, als het maar oranje is. Weet wel dat mensen al lang niet meer zitten te wachten op prulletjes, maar alleen op echt bruikbare, kwalitatieve weggevers. Je kunt zonnebrillen bedrukken, om maar een voorbeeld te geven. Ze passen uitstekend bij het thema en bij de tijd van het jaar. Het EK vindt plaats in juni, dus grote kans op zonneschijn. Verder zijn pennen, mokken, bekers en nog veel meer van dit soort veelgebruikte relatiegeschenken om te toveren in een oranjeartikel.

Oranjeartikelen
Natuurlijk kun je ook speciale oranjeartikelen bedrukken. Cheering sticks, handenklappers, boa’s en vlaggenlijnen. Vooral leuk voor eigen gebruik, om een feestje te vieren bij winst of om samen op groot scherm Nederland aan te moedigen. Een feestje in dit thema? Laat bierviltjes bedrukken. Want bij voetbal hoort natuurlijk een lekker biertje, op een opvallend viltje. Al dit soort feestartikelen dragen bij aan jouw naamsbekendheid, maar vooral nog aan een positieve associatie met je merk. Mensen hebben het gezellig, een leuke tijd. Daarbij zien ze meerdere keren onbewust je logo, waar ze positiever tegenaan zullen kijken.

Voetballen!
Een speciaal oranjeartikel is de voetbal. Wat is meer toepasselijk dan dit? Ballen zijn er in allerlei soorten en maten, voor elk doeleinde. Puur voor promotie, als weggever of misschien om de lokale vereniging mee te sponsoren. In dat laatste geval kun je ballen van hogere kwaliteit bedrukken. Een klassieke wit met zwarte voetbal of een bal helemaal in jouw kleuren of in het oranje. Dat zijn dingen die je allemaal zelf kunt bepalen bij het bedrukken van ballen. En natuurlijk is de prijs naar het soort bal en de bedrukking.

Let op je doelgroep
Kijk natuurlijk wel altijd naar je doelgroep. Hebben ze behoefte aan giveaways en houden ze überhaupt van voetbal? Het is daarnaast belangrijk rekening te houden met de herkomst van de doelgroep. Alles wat we hiervoor hebben genoemd, kun je bijvoorbeeld ook in het Belgische thema krijgen. Misschien moedigt jouw doelgroep, of een deel ervan, de Rode Duivels wel aan. Breng dat goed in kaart.

Wedstrijdschema’s
Vrij nieuw, maar niet minder effectief, zijn wedstrijdschema’s. Papieren of kartonnen kaarten waar je zelf het hele EK mee kunt bijhouden. Deze zijn aan de voor- of achterkant vaak helemaal te printen naar jouw ontwerp. Dus zet er een coole slogan op met je logo in een toffe afbeelding. Daarmee kun je de schema’s rondsturen of uitdelen. Of in overleg bij de voetbalvereniging of in een winkel neerleggen. Gewoon voor het meenemen. Dan heb je iets interactiefs, wat mensen echt gebruiken, met jouw logo erop. Wat de slogan betreft: ga er eens voor zitten. Een goede slogan blijft hangen, valt op en wordt gedeeld. Dat is de tijd zeker waard! Met voetbaltermen en het woord ‘bal’ kun je een boel woordspelingen verzinnen die nog niemand gebruikt heeft. De voorzet hebben wij nu gegeven, het is aan jou om hem in te koppen!

Share.

Laat een reactie achter