Uitgelicht: Broers die hun land hebben vertegenwoordigd als international

0

Frank de Boer en Ronald de Boer hebben beide veel wedstrijden gespeeld voor het Nederlands elftal. Maar er zijn nog meer broers die international zijn. Voetbalonline.nl heeft er een paar onder elkaar gezet.

1. Abdul Rahim Ayew, André Ayew & Jordan Ayew
Abdul Rahim Ayew, André Ayew en Jordan Ayew kwamen alle drie uit voor het nationale elftal van Ghana. André kwam echter al 76 keer uit voor de nationale ploeg, waar broertje Jordan het tot op heden moet doen met 47 interlands. Abdul Rahim Ayew heeft zes keer het shirt van zijn land gedragen.

2. Bonaventure Kalou & Salomon Kalou
Ook de oud-Feyenoorders Bonaventure Kalou en Salomon Kalou speelden beide voor hun land. Salomon Kalou heeft tot op heden 97 wedstrijden gespeeld voor Ivoorkust. Zijn oudere broer Bonaventure Kalou kwam in zijn carrière tot 51 interlands.

3. Eden Hazard & Thorgan Hazard
Dat Eden Hazard international is, dat weten de meeste mensen wel. Hij kwam 82 keer uit voor onze Zuiderburen. Zijn twee jaar jongere broer Thorgan moet het doen met acht optredens.

4. Florentin Pogba, Mathias Pogba & Paul Pogba
Paul Pogba kennen we als een van de grootste spelers van dit moment. De Fransman speelde al 49 interlands voor Frankrijk. Zijn oudere broer Florentin koos voor Guinee en kwam tot 20 interlands. Oud-Spartaan Mathias Pogba speelde tot op heden twee interlands voor Guinee.

5. Gary Neville & Phil Neville
Gary Neville is in zijn loopbaan 85 keer uitgekomen voor de nationale ploeg van Engeland. Zijn jongere broer Phil kwam uit voor dezelfde nationale ploeg, maar deed dit maar 59 keer.

6. Granit Xhaka & Taulant Xhaka
Arsenal-middenvelder kwam 57 keer uit voor Zwitserland. Zijn oudere broer Taulant koos er voor om uit te komen voor Albanië en deed dit tot op heden 19 keer.

7. Jonathan de Guzmán & Julian de Guzmán
Naast de broertjes Kalou heeft Feyenoord nog een speler gehad die net als zijn broer international is. Jonathan de Guzmán heeft namelijk 14 interlands achter zijn naam. Zijn broer Julian kwam niet uit voor Nederland maar voor Canada en speelde 89 keer mee met de nationale ploeg.

8. Jordan Lukaku & Romelu Lukaku
Naast de broertjes Hazard heeft België momenteel nog twee broers die uitkomen voor de nationale ploeg. Romelu Lukaku deed dit echter vaker dan broertje Jordan. Romelu kwam tot op heden namelijk tot 65 wedstrijden, waar Jorden pas acht keer meespeelde.

9. Kolo Touré & Yaya Touré
Kolo Touré en Yaya Touré speelden beide meer dan 100 interlands voor Ivoorkust. Kolo Touré stond 118 keer op het veld bij de nationale ploeg. Broertje Yaya heeft 102 keer het shirt van Ivoorkust gedragen.

10. Rasmus Elm & Viktor Elm
Rasmus Elm en Viktor Elm hebben beide het shirt van de nationale ploeg van Zweden gedragen. Rasmus deed dit achter al 39 keer, waar broer Viktor pas tien keer meespeelde.

Bekijk ook -> Uitgelicht: Het duurste elftal van spelers onder de 23 jaar

Foto: Pro Shots

 

Share.

Laat een reactie achter