Nederland boekt volwassen overwinning op Wit-Rusland

0

Het Nederlands elftal gaat met vol vertrouwen richting de WK kwalificatie wedstrijd tegen Frankrijk van aanstaande maandag. Oranje wist in de Rotterdamse Kuip met 4-1 te winnen van Wit-Rusland, waarin het eigenlijk geen minuut heeft getwijfeld aan het feit dat de drie punten gehaald zouden worden. Dit zorgt voor veel vertrouwen in aanloop van dé match van de kwalificatie tegen Frankrijk.

Nederland, met doelman Maarten Stekelenburg voor het eerst sinds 2012 onder de lat en debutant Rick Karsdorp, begon fel en dat leverde al snel kansen op. Kevin Strootman schoot net naast en doelman Andrej Gorbunov redde met een snoekduik op een inzet van Janssen. Na een kwartier was het alsnog raak: Promes schoot door de benen van drie verdedigers binnen.

Promes wist ook zijn tweede te maken na ongeveer dertig minuten. Uit een corner scoort de aanvaller uit een mooie volley. De bal wordt van richting veranderd en de Wit Russische doelman kon niet redden: 2-0. Oranje leek het daarna wel even goed te vinden, waardoor zowaar de Wit-Russen gevaar wisten te stichtten. De equipe van bondscoach Danny Blind haalde zonder schade de rust, maar de tweede helft was amper begonnen of het stond alsnog 2-1.

Even dreigde het spannend te worden, maar die spanning ebde snel weer weg. Janssen schoot na defensief geklungel van de bezoekers op de paal, waarna Klaassen in de rebound toesloeg. De spits van Tottenham Hotspur tekende vervolgens zelf voor het hoogtepunt van de avond met een schitterend schot in de kruising.