Spanje houdt het rustig na bliksemstart

0

Spanje is de Confederations Cup begonnen met een overtuigende 5-0-zege op Nieuw Zeeland. Daarmee heeft de kampioen van Europa een Europees record gebroken door 33 interlands op rij niet te verliezen. Fernando Torres scoorde de eerste drie goals.

Spanje speelde een gemakkelijke wedstrijd tegen een veel te zwakke tegenstander, die geen moment waar kon maken dat het eerder in de week even met 3-2 had voorgestaan tegen Italië. Het duel begon met een bliksemstart van Spanje. Fernando Torres benutte in de zesde minuut de eerste schietkans. Acht minuten trof hij weer doel na een snelle aanval over Riera en Villa. Drie minuten maakte Torres met een kopbal zijn hattrick compleet op aangeven van Villa. De wedstrijd was na 17 minuten natuurlijk al gespeeld. In de 24e minuut zorgde Fabregas na weer een snelle aanval voor 4-0.

De verdediging van Nieuw Zeeland stelde niets voor. Na rust miste Boyens een voorzet van Torres, waardoor David Villa ook weer een doelpunt kon meepikken in deze wedstrijd. Daarna hielden de Spanjaarden het voor gezien. De kampioen van Europa wilde de tegenstander niet extra kleineren. De spelers krijgen als speciale premie voor deze zege (en het Europese record) een safari voor dinsdag.