De laatste tien: Topscorers van het WK

0

Volgend jaar zullen alle spelers weer willen schitteren op het WK en proberen zo veel mogelijk doelpunten te maken. Eén ding is zeker: de topscorer van het komende WK komt terecht in een rijtje met illustere namen. Welke spelers afgelopen WK-edities topscorer werden lees je hieronder.

Mario Kempes (1978)

De Argentijn Mario Kempes wist tijdens het WK in 1978 zes keer het net te vinden. De Nederlander Rob Rensenbrink en de Peruaan Teófilo Cubillas volgden met vijf treffers.

Paolo Rossi (1982)

Vier jaar later was Paolo Rossi het meest trefzeker. De Italiaan vond zes keer het net. Daarmee bleef hij Karl-Heinz Rummenigge voor. De Duitser scoorde vijf keer. Zowel Zico als Zbigniew Boniek kwam vier keer op het scorebord.

Gary Liniker (1986)

In 1986 kroonde Gary Liniker zich tot topscorer van het WK. De Engelsman maakte zes doelpunten. Er waren drie spelers die vijf keer scoorde voor hun land, namelijk Diego Maradona, Careca en Emilio Butragueño.

Salvatore Schillaci (1990)

Net als in 1982 werd ook in 1990 een Italiaan topscorer van het WK. Salvatore Schillaci maakte namelijk zes doelpunten. Tomáš Skuhravý deed het net iets minder goed. Hij scoorde vijf keer. Er waren vier spelers die vier keer trefzeker waren, namelijk Gary Liniker, Lothar Matthäus, Míchel en Roger Milla.

Hristo Stoichkov & Oleg Salenko (1994)

Zowel Hristo Stoichkov als Oleg Salenko scoorden in 1994 zes doelpunten voor hun land. Er waren maar liefst vier spelers die vijf keer op het scorebord kwamen. Dat waren Jürgen Klinsmann, Kennet Andersson, Roberto Baggio en Romário. Florin Răducioiu, Gabriel Batistuta en Martin Dahlin scoorden vier keer.

Davor Šuker (1998)

Vier jaar later was Davor Šuker met zes doelpunten de topscorer van het WK. Christian Vieri en Gabriel Batistuta waren met vijf doelpunten net iets minder productief. Luis Hernández, Marcelo Salas en Ronaldo volgden met vier doelpunten.

Ronaldo (2002)

In 2002 presteerde de Braziliaan Ronaldo het om acht keer te scoren. Zijn landgenoot Rivaldo en de Duitser Miroslav Klose vonden vijf keer het net. Christian Vieri en Jon Dahl Tomasson kwamen vier keer op het scorebord.

Miroslav Klose (2006)

In 2006 wist Miroslav Klose wel topscorer te worden. De Duitser vond vijf keer het net. Achter hem volgden acht spelers met drie doelpunten en 17 spelers met twee doelpunten.

David Villa, Diego Forlán, Thomas Müller en Wesley Sneijder (2010)

Zeven jaar geleden moesten maar liefst vier spelers de titel delen. David Villa, Diego Forlán, Thomas Müller en Wesley Sneijder wisten namelijk allen vijf doelpunten te maken. Achter het viertal eindigden drie spelers met vier doelpunten en vier spelers met drie doelpunten.

James Rodríguez (2014)

In 2014 maakte de Colombiaan James Rodríguez zes doelpunten. Ook deze editie deed Thomas Müller het goed en wist, net als vier jaar eerder, vijf keer het net te vinden. Lionel Messi, Neymar en Robin van Persie maakten vier treffers.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter